Uniós támogatással megújul a faluközpont
 
Támogató szervezet: Nemzeti FejlesztésiÜgynökség
Közreműködőszervezet: Prorégió Nonprofit Közhasznú Kft.
Irányító hatóság: Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága
Kedvezményezett: Budajenő Községi Önkormányzat 

Örömmel értesítjük a lakosságot, hogy Budajenő településközpontja, azaz a Kossuth Lajos utcai buszmegállók közötti szakasz: a pincesor, templom és óvoda előtti közterületek teljes megújítása történik 2009. nyarán. A tervezett munkák: az Óvoda köznél lévő gyalogátkelőhelynél és a Petőfi Sándor utcai buszmegállóknál kialakítandó új gyalogátkelőhelynél forgalomlassító szigetek építése, új buszöblök alakítása, egyben minden buszmegállóba korszerű fedett váró építése, egy vizesblokk épület építése, a pincesor előtti árok lefedése, az óvodától a pincesor végéig tartó terep és zöldfelületi rendezés, díszburkolat építés, utcabútorok (padok, ülőkövek, 3 kút, játszóeszközök, kerékpártárolók, hulladékgyűjtők, stb.) elhelyezése, dísz- és közvilágítás átépítése, valamint 30 db fa, 440 cserje és 600 évelő kiültetése. Az épített örökségünkhöz méltó környezetben kialakított közösségi térben tarthatjuk meg ezután ünnepeinket, rendezvényeinket. A településünkre látogatók, és átutazók értékeinket kiemelő, szép és rendezett környezet emlékével hagyhatják el falunkat.

A „Komplex építészeti-zöldterületi településközpont Budajenőn műemléki és védett örökséghez méltó környezetben” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Operatív Program Pest megyei településközpontok fejlesztése – Kisléptékű megyei fejlesztések keretében nyújtott támogatással valósul meg. A támogatás mértéke 89 304 133 forint, az elszámolható költségek 86,57 %-a.

 

Tájékotatás munka megkezdéséről

Tisztelt Budajenői Polgárok !

Tájékoztatjuk Önöket, hogy sikeres közbeszerzési eljárást követően a KIPSZER Fővállalkozási és Tervező Zrt (1106 Budapest, Jászberényi út 24-36) kivitelezésében május 20-án megkezdődik a faluközpont közterületi felújítása, korszerűsítése.

Tekintettel arra, hogy a munkaterület nem zárható körül, kérjük különös figyelemmel legyenek a munkaterület esetleges lezárását, illetve veszélyt jelző felhívásaira.

Kérjük szíves elnézésüket és türelmüket a felmerülő kényelmetlenségekért!

 

Jenői Szüret és Borünnep 2009. szeptember 19. 

Budajenő Községi Önkormányzat tisztelettel meghívja Önöket 2009. szeptember 19-én a jenői Szüret és BorÜNNEP rendezvénnyel egybekötött „Komplex építészeti-zöldterületi településközpont fejlesztés Budajenőn műemléki és védett örökséghez méltó környezetben” projekt záró rendezvényére a Faluközpont átadási ünnepségére és Pest megyei Millenniumi zászló átadására.

Településünk hírei

2024.04.17

Budajenő Község Önkormányzata idén is Majálist szervez a falu sportpályájára. Mindenkit szeretettel várunk családi programokkal, finomságokkal.

2024.04.11

Budajenői Óvodában óvodaigazgatói pályázat:

2024.04.11

Az ELMŰ hálózatfejlesztési munkálatai miatt Budajenőn 2024.04.17. 09:00-14:00 óra között időszakos áramszünet lesz az alábbi területeken:

2024.03.26

Ezúton is értesítjük a lakosságot, hogy az orvosi rendelés 2024.03.28-án, csütörtökön délután 14:00-16:00 között lesz!

2024.03.14

Budajenő Község Önkormányzata Képviselő-testületének munkaterv szerinti következő nyílt ülésének időpontja: 2024. március 21. (csütörtök) 17:00 óra

2024.03.13

  Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága várja kéményseprő szakmunkások és betanított munkások jelentkezését.