A Budakörnyéki Közterület-felügyelet a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet közterület-felügyelő (képzéssel) munkakör betöltésére.

Részletek letöltése

________________________


Tekintettel arra, hogy a madárinfluenza fertőzés sem házi, sem vadon élő, sem pedig forgságban tartott madarakban hosszabb ideje nem került kimutatásra, a baromfik zártan tartásának kötelezettsége megszűnt. Az Országos Főállatorvos az 1/2020. számú határozatában elrendelt zárlatot feloldotta és a határozatát visszavonta. Részletek a 3/2020. számú határozatban.

________________________


KEDVES LAKOSOK!

TÁJÉKOZTATJUK ÖNÖKET, HOGY A BUDAJENEI FIÓKGYÓGYSZERTÁR

2020. AUGUSZTUS 10-TŐL-21-IG ZÁRVA TART!

 

A LEADOTT RENDELÉSEK ÁTVEHETŐK:
ÁGNES GYÓGYSZERTÁR,
TELKI, PILLANGÓ UTCA 2.

Hétfő:       8 - 18-ig
Kedd:        8 - 16-ig
Szerda:     8 - 18-ig
Csütörtök: 8 - 14-ig
Péntek:     8 - 14-ig
Szombat:  9 - 12-ig

________________________


A Budajenőn lakó, 45-65 év közötti asszonyok, akik utolsó mammográfiás vizsgálata óta eltelt 2 év, névre szóló meghívót kapnak mammográfiás szűrővizsgálatra. KÉRJÜK, TEGYEN ELEGET MEGHÍVÁSUNKNAK, VEGYEN RÉSZT ÖN IS A MAMMOGRÁFIÁS SZŰRŐVIZSGÁLATON!

________________________


Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal, valamint Budapest Főváros Kormányhivatala illetékességi területén működő kormányablakok egységes nyitvatartási rendje 2020. július 6. napjától az alábbiak szerint módosul:

Hétfő:         8:00-18:00

Kedd:          8:00-16:00

Szerda:       11:00-19:00

Csütörtök:   8:00-16:00

Péntek:       8:00-14:00

Sorszám kiadására legkésőbb az ügyfélfogadási idő vége előtt 30 perccel van lehetőség.

________________________


Az idei évben is közeledik az újabb parlagfű szezon. A parlagfű nagymértékű elszaporodásának a közegészségügyi és gazdasági károsító hatása számottevő. A parlagfű elleni védekezés elsősorban az ingatlan tulajdonosának, illetve használójának a kötelezettsége. A hatóságok feladata, hogy - amennyiben a tulajdonos nem tesz eleget a kötelezettségének - a mulasztók költségén elrendelik az ún. közérdekű védekezést, emellett növényvédelmi bírságot szabnak ki.
Az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági, Állategészségügyi, Növény- és Talajvédelmi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztálya parlagfű-mentesítéssel kapcsolatos tájékoztatót állított össze a lakosság számára, amelyet ide kattintva olvashatnak.

________________________