Online minden egyszerűbb!  Már több mint két éve működik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) saját fejlesztésű online nyomtatványkitöltője, az ONYA (Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás), amivel mindenféle keretprogram nélkül egyszerűen, interneten keresztül, akár okoseszközről is, pár lépésben számos bejelentés és bevallás elintézhető.Az online beküldött bejelentések garantáltan hiba nélkül kerülnek a NAV-hoz.

________________________


Zsámbék központú agglomeráció térségi szennyvízelvezetés vízjogi létesítési engedélyezése ügyében értesítés eljárás megindulásáról.

________________________


Február 12-éig még rendezhető a járuléktartozás. Akinek egészségügyi szolgáltatási járulékból több mint hathavi, vagyis 48 ezer forintot meghaladó tartozása halmozódott fel, február 12. után érvénytelenné válik a társadalombiztosítási azonosító jele (tajszám). Mindez azonban könnyen elkerülhető, ebben partnerként működik közre az adóhivatal.

________________________


Rendőrségi felhívás! Ne dőljön be a csalóknak! Bontsa a vonalat, ha a Végrehajtó Iroda nevében keresik Önt, és nagy összegű tartozás azonnali végrehajtásának elkerülése érdekében pénz átutalásra kérik!

________________________


Polgármesteri tájékoztató a koronavírus járvány veszélyhelyzeti időszakára

________________________


"Gépjárműadó: mi változik jövőre?"

 

A gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat jövőre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) veszi át. A változás a gépjármű-üzembentartókat (tulajdonosokat) nem érinti, plusz teendőjük nem lesz. Az első részletet március 15-e helyett elég április 15-éig befizetni.

________________________


TÉLI IGAZGATÁSI SZÜNET

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy Budajenő Község Önkormányzat Képviselő-testülete a 9/2020. (VI.24.) önkormányzati rendeletében szabályozza a 2020. évi igazgatási szünet elrendelését. A Budajenői Közös Önkormányzati Hivatalban a téli igazgatási szünet

 

2020. december 21. napjától – 2021. január 1. napjáig tart.

(Az első ügyfélfogadási nap 2021. január 4., hétfő)

 

Az igazgatási szünet alatt a Hivatal ügyeletet tart, amely az iratok átvételét, továbbá az anyakönyv-vezetési feladatkörbe tartozó sürgős ügyek intézését jelenti.

Szíves megértésüket köszönjük.

________________________


Tekintettel arra, hogy az őszi vadmadár vonulási útvonalak hazánkon is áthaladnak, és a madárinfluenza terjedésében a vadmadaraknak kiemelt szerepük van, valamint arra, hogy nemrég Európa észak-nyugati részén számos országban már nemcsak vadon élő madarakban, hanem baromfiállományokban is megjelent a madárinfluenza vírusa, a fertőződés kockázatának csökkentése érdekében az Országos Főállatorvos 4/2020 számú határozata elrendeli azonnali hatállyal a baromfik zártan tartását. Részletesebben megtalálják az alábbiakban:  Országos Főállatorvos 4/2020 számú határozata 

 

________________________


 

Időpontot kell foglalni az ügyintézéshez

A Kormányablakokban működő NAV-ablakokban 2020. november 12-től a személyes ügyintézéshez előzetes időpontfoglalásra van szükség. Ez összhangban van a Kormányablakok ügyfélfogadási rendjével, ami a Magyarország Kormánya által kihirdetett veszélyhelyzethez kapcsolódó kormányzati intézkedések betartását szolgálja.

A Kormányablakokban NAV ügyintézésekhez időpontot a https://www.nav.gov.hu/nav/szolgaltatasok/ugyfelszolgalati_idopont_foglalasa menüpont alatt foglalhat.

A veszélyhelyzet ideje alatt a gyors és rugalmas ügyintézéshez célszerű a NAV elektronikus szolgáltatásait használni. Az e-ügyintézésről a NAV honlapján a 32. számú, a telefonos ügyintézésről pedig a 33. számú információs füzetben olvasható további információ.

 

 

                                                                                               Nemzeti Adó- és Vámhivatal

________________________


A COVID-19 járvány terjedésének megakadályozása érdekében 2020. november 11. napjától valamennyi kormányhivatali ügyfélszolgálaton csak elektronikusan vagy telefonon előzetesen lefoglalt időpontban van lehetőség személyes ügyintézésre.

A kormányablakok esetében a gépjárműügyek kivételével minden ügytípusban lehetővé vált az ügyfélkapu nélküli időpontfoglalás az idopontfoglalo.kh.gov.hu oldalon; emellett a Kormányzati Ügyfélvonal ingyenesen hívható telefonszámán is foglalható időpont.

A 2020. március 11. és 2020. június 18. közötti veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok – változatlanul – 2020. december 15. napjáig érvényesek. Az elkészült okmányok kizárólag postai úton kerülnek kézbesítésre.

Foglalkoztatási, gyámügyi és hatósági területen az alábbi elérhetőségeken van lehetőség időpontfoglalásra:

 

Gyámügyi Osztály és Hatósági Osztály székhely (Budakeszi, Fő u. 179.):

         tel: 06 23/427-440; e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

 

Gyámügyi Osztály Budaörsi Kirendeltség (Budaörs, Uzsoki köz 56.):

         tel: 06 20/245-4282; e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

 

Hatósági Osztály Budaörsi Kirendeltség (Budaörs, Uzsoki köz 56.):

         tel: 06 23/428-008; e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

 

Hatósági Osztály Biatorbágyi Kirendeltsége (Biatorbágy, Baross G. u. 2/a):

         tel: 06 23/534-588; e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

 

Hatósági Osztály Nagykovácsi Kirendeltsége (Nagykovácsi, Kossuth u. 61.):

         tel: 06 23/427-440; e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

 

Hatósági Osztály Zsámbéki Kirendeltsége (Zsámbék, Szent István tér 3.):

         tel: 06 20/448-5581; e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

 

Foglalkoztatási Osztály székhely (Budakeszi, Fő u. 111.):

         tel: 06 23/342-280; e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

 

Foglalkoztatási Osztály Budaörsi Munkaerő-piaci Pont (Budaörs, Nefelejcs u. 1-3.):

         tel: 06 23/441-919, 06 23/441-920; e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

 

A települési ügysegédi tevékenység teljes körűen felfüggesztésre kerül. A Kormányhivatal főosztályainak folyamatosan aktualizált elérhetőségei megtalálhatóak a kormanyhivatal.hu oldalon.

________________________