Felhívjuk a Lakosság figyelmét az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatására, mely az ország területére kiadott Narancs riasztási fokozatról szól.

 

Figyelmeztető előrejelzés 2021. május 5. (szerda) éjfélig az ország egész területére érvényes.

Legmagasabb veszélyességi fokozat(1-3): 2. (NARANCS)

Széllökés, 2. fokozat (NARANCS): A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t
Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom,
Pest,Veszprém megyék területén.

Az aktuális veszélyjelzések folyamatosan nyomon követhetők az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján, a www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/
oldalon.

Országos Meteorológiai Szolgálat
Veszélyjelző Osztály

________________________


Tisztelt Lakosok!

Kérjük kísérjék figyelemmel az ELBIR felhívását, és vigyázzanak értékeikre bárhol járnak az országban. Fogadják meg a tanácsaikat és óvakodjanak a zsebtolvajoktól!

________________________


2021. április 15-éig kérhették az szja-bevallási tervezetük postázását azok, akiknek nincsen KAÜ-azonosítójuk. A telefonos, az SMS-es, a webűrlapos, a postai és a személyes igényléssel idén mintegy 225 ezren éltek. A tervezeteket a NAV folyamatosan postázza az igénylőknek a nyilvántartásában szereplő címükre. Azok is számíthatnak levélre, akiknek a tervezete a munkáltatók, kifizetők hiányos vagy téves adatszolgáltatása miatt felülvizsgálandó vagy befizetendő, visszaigényelhető adót tartalmaz. 

________________________


SOHA NE MENJEN EL TÉTLENÜL FÖLDÖN FEKVŐ EMBER MELLETT!

…mert ezzel akár életet menthet!

________________________


 

Nyílt megvitatásra bocsátjuk a Budakörnyéki kerékpár-turisztikai hálózat tervjavaslatát.

Amint arról már korábbiakban is hírt adtunk, a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás tizenkét önkormányzata és Zsámbék város megbízásából a Zsámbéki-medence térségének turisztikai lehetőségeire fókuszáló kerékpárforgalmi hálózati terv készül. A november óta készülő hálózati terv célja, hogy a továbbiakban minden kerékpáros, vagy éppen közúti, vasúti projekt egy jól kiérlelt, átfogó kerékpárúthálózati elképzelésbe illeszkedjen, a kerékpárúthálózati célokkal összhangban épüljön meg. A terv elkészítése jelentős előkészítő munkát igényelt – a feladattal megbízó szakértő team összegezte a tervezési terület kerékpáros közlekedésének helyzetét, a kerékpáros forgalom fő célpontjait, a forgalmi irányok kerékpározhatóságát. Az elemzések és a lakosságot is bekapcsoló kérdőíves válaszok alapján, illetve alapos szakértői egyeztetések útján jött létre a tervjavaslat munkaközi anyaga.
A tervjavaslat aktuális változata magyarázatokkal ellátott PDF tervrajz formájában az alábbi linken érhető el:
https://drive.google.com/…/1eh0_Ow4_fHBGkDzz4NmUmT-21eMhL2U…

A hálózati javaslat online térképen is megtekinthető. Így a tervjavaslat tetszőlegesen nagyítható és a „Map & Tools” menüs beállítással szintvonalakkal is nézhető, emellett az adott jelkategóriák előtti dobozra mutatva a jelmagyarázat is leolvasható.
https://qgiscloud.com/barnazsolt/Budak_rny_ki_KHT_terv_

Az év eleji internetes kikérdezés több mint ezer válaszának eredményeiről is tájékoztatást ad a tervjavaslatot megalapozó tanulmány. Erre és a tervjavaslatra vonatkozóan a Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges. címen várjuk szíves javaslataikat.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szakértői anyag 2021. május 06-án 17:00 órakor – interaktív online fórum formájában – nyílt megvitatásra kerül. Eddigi és remélhető további segítő közreműködésüket ezúton köszönjük.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4217630691637888&id=948710648529925

http://budakornyekitarsulas.hu/

 

 Budakörnyéki Önkormányzati Társulás

 

 

________________________


Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a személyes ügyfélfogadás hivatalunkban az alábbi szabályok betartásával lehetséges:

________________________


Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Budajenő, Remeteszőlős településen/településeken a hivatalelnöke által 2021-re engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint.

________________________


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az idei évben több mint 5,4 millió adózónak készítette el az szja-bevallási tervezetét. Az adóbevalláshoz segítséget kapnak az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is.

________________________


A 2021. március 5-én kiadott polgármesteri tájékoztatótól eltérően, a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III.5.) Kormányrendelet 12. §-a alapján BudajenőiKözösHivatalBudajenőiszékhelytelepülés2093Budajenő, Fő utca 1-3. szám alatti épületében


________________________


Online minden egyszerűbb!  Már több mint két éve működik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) saját fejlesztésű online nyomtatványkitöltője, az ONYA (Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás), amivel mindenféle keretprogram nélkül egyszerűen, interneten keresztül, akár okoseszközről is, pár lépésben számos bejelentés és bevallás elintézhető.Az online beküldött bejelentések garantáltan hiba nélkül kerülnek a NAV-hoz.

________________________


Budajenő Község Önkormányzata