ENERGIAHATÉKONYSÁGI ÉS NAPELEMES FEJLESZTÉS A BUDAJENŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉPÜLETÉN
2017.05.

Több, mint 75 millió Ft-os támogatást nyert a KEHOP-5.2.9 „Pályázatos épületenergetikai felhívás a közép-magyarországi régió települési önkormányzatai számára” elnevezésű pályázaton Budajenő Község Önkormányzata a tulajdonában álló iskolaépület energetikai felújítására. A támogatás hazai és Európai Uniós támogatási forrásból került kifizetésre.
A felújítás során az iskola épülete korszerű hőszigetelő festést kap, a nyílászárók cserére kerülnek, valamint napelemek kerülnek a tornaterem tetejére. A mintegy 23 000m3 földgázfogyasztás-megtakarítást eredményező fejlesztés mellett a 25kW teljesítményű napelem több, mint 26 000kWh villamos árammal csökkenti a felhasználást. A felújítás tervezésénél elsődleges szempont volt az épület műemléki megjelenésének megőrzése. Emiatt az előkészítési szakaszban szorosan együttműködve a műemlékvédelmi hatósággal kerültek a felújítás tervei kidolgozásra. A pályázat eredményeként községünk egy újabb megújult műemlékkel gazdagodik.

 


 

ENERGIAHATÉKONYSÁGI ÉS NAPELEMES FEJLESZTÉS A BUDAJENŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉPÜLETÉN IS
2017.07.

Több, mint 63 millió Ft-os támogatást nyert a KEHOP-5.2.9 „Pályázatos épületenergetikai felhívás a közép-magyarországi régió települési önkormányzatai számára” elnevezésű pályázaton az Önkormányzatunk tulajdonában álló iskolaépület felújítására. A támogatás hazai és Európai Uniós támogatási forrásból került kifizetésre.

A felújítás során az iskola épülete kívülről megújul, a nyílászárók cserére kerülnek, valamint napelemek kerülnek a tetőre. A mintegy 12.000 m3 földgázfogyasztás-megtakarítást eredményező fejlesztés mellett a 25 kW teljesítményű napelem több, mint 26.000 kWh villamos árammal csökkenti a felhasználást. A felújítás tervezésénél elsődleges szempont volt az épület műemlék jellegének és külsejének megőrzése. Emiatt az előkészítési szakaszban szorosan együttműködve a műemlékvédelmi hatósággal kerültek a felújítás tervei kidolgozásra. A pályázat eredményeként községünk egy újabb megújult és működő műemlékkel gazdagodik.

 


 

ENERGIAHATÉKONYSÁGI ÉS NAPELEMES FEJLESZTÉS A BUDAJENŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS TORNATEREM ÉPÜLETÉN
2018.01

Budajenő Község Önkormányzata pályázott és nyert a KEHOP-5.2.9 „Pályázatos épületenergetikai felhívás a közép-magyarországi régió települési önkormányzatai számára” kiírt pályázaton. Az elnyert támogatás 63 439 783,-Ft volt. Gondos műemléki és tervezői egyeztetések után elkészült tervek alapján a beruházás 2017. decemberében elkészült és a műszaki átadása megtörtént.

A felújítás kapcsán önkormányzati forrásból (3 712 187,-Ft) az épület homlokzati festése is megvalósult. Továbbá a tornaterem tetőfedésére elhelyezett 25kW teljesítményű napelemes rendszer kivitelezésre került, ami az iskola és a tornaterem épületének villamos energia-fogyasztását várhatóan jelentősen csökkenti. Kicserélésre kerültek a műemlék iskola nyílászárói, ami a beruházás leglátványosabb és a legnagyobb gonddal tervezett része volt. A műemléki egyeztetés folyamatos volt a beruházás kivitelezése alatt. Az igényesen kialakított nyílászárók cseréje várhatóan 12 000m3 földgáz megtakarítást fog jelenteni. Ez a beruházás minta arra, hogyan lehet a gazdasági hatékonyság javítása mellett az épített örökség értékeit is megőrizni. Ebben a beruházásban találkozott a hagyományos érték a 21. századi technológiával.