magyarfalu logo

Budajenő Község Önkormányzata a Magyar Falu Program keretében meghirdetett Temető fejlesztése című MFP-FFT/2019 kódszámú pályázati kiírásra benyújtott pályázata alapján 4 999 990,-Ft támogatásban részesült, a Budajenői Köztemető fejlesztésére.

A fejlesztés célja a támogatásból a ravatalozó előtti tér burkolatának felújítása és akadálymentesítése, valamint önerőből a belső utak felújítása.

Budajenő Község Önkormányzata 2008-ban a kegyeleti helyhez méltó fejlesztéseket hajtott végre a temetőben, új ravatalozót, haranglábat és bejáratot épített. Az akkor még jó állapotú térburkolat és utak felújítására nem került sor. Az elmúlt évtizedben a burkolat állapota oly mértékben leromlott, hogy mára a felújítása, átépítése indokolttá vált. A ravatalozó előtt, és az ahhoz kapcsolódó -jelenleg aszfalt burkolatú- út helyén szürke térkő burkolat készül, mely a kegyeleti helyhez méltó megjelenésű és akadálymentesen használható közlekedési terület lesz.

A kivitelezési tervezett ideje: 2020 március-április.Budajenő Község Önkormányzata a Magyar Falu Program keretében
 meghirdetett Orvosi rendelő című MFP-HOR/2019 kódszámú pályázati kiírásra benyújtott pályázata alapján 18 646 141,-Ft támogatásban részesült, a budajenői orvosi rendelő és védőnői szolgálat megújítására.

A projekt keretében egyrészt az orvosi rendelő és védőnői szolgálat épületének belső felújítása, átalakítása történik (megújulnak mindkét részben a várótermek, egy orvosi mosdó, a fűtési- és melegvíz-ellátási rendszer, akadálymentes WC épül, napelemek kerülnek elhelyezésre), másrészt védőnői eszközök, új bútorok (várótermi padok, betegszékek, munkaszékek, vizsgálóasztal, orvosi szekrények, kartonozó szekrények, polcos tárolók) és a kommunikációt segítő multifunkciós nyomtatók beszerzésére kerül sor.

A munkák 2020 januárban megkezdődnek a belső felújítással, és a napelemes fejlesztéssel zárulnak 2020 júniusban.

A felújítás alatt is működnek a rendelők, az épületen belül fizikailag kisebb helyre korlátozva. A betegellátás a megszokott rendelési időkben, a védőnői tanácsadási idő a megszokott módon, a védőnővel előzetesen telefonon egyeztetett időben történik.

A munkák miatti esetleges kellemetlenségért megértésüket és türelmüket kérjük.