EU támogatással épülnek utak Budajenőn
2010 január 03., vasárnap


Budajenő község lakói örömmel értesülhettek arról, hogy a hosszú évek óta várt burkolatlan belterületi utak (Táncsics, Füzes, Bokréta, Vadvirág és Magtár utcák) szilárd burkolatú kiépítése 2009. évben megvalósul. A beruházás előkészítése -tervezés, engedélyeztetés- korábban megtörtént, és többszöri sikertelen pályázat után végre 2009. évben, sikeres pályázaton megítélt támogatással megépülhetnek a tervezett új szilárd burkolatú utak. Természetesen nemcsak burkolatépítés, hanem az út menti zöldfelületek esztétikus kialakítása, fasor telepítése, és a felszíni vízelvezetés megoldása is része a projektnek. Ezzel jelentősen javul az érintett településrészen lakók életminősége, és településképünk.

A „Budajenő Táncsics, Füzes, Bokréta, Vadvirág és Magtár utcáinak fejlesztése" projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Operatív Program Belterületi utak fejlesztése keretében nyújtott támogatással valósul meg. A támogatás mértéke 54 058 046 forint, ami az elszámolható költségek 70%-át jelenti.

Támogató: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Közreműködő szervezet (támogató képviseletében eljáró szervezet): Pro Regio Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság
Kedvezményezett: Budajenő Községi Önkormányzat

 

Tájékoztató az építkezés megkezdéséről 


„A Budajenő Táncsics, Füzes, Bokréta, Vadvirág és Magtár utcáinak fejlesztése - szilárd burkolattal való kiépítése és felszíni csapadékvíz elvezetésének megvalósítása" projekt közbeszerzési eljárása eredményesen lezárult.

A nyertes ajánlattevő neve: VIANOVA 87 Zrt
címe: 1215 Budapest, Vasas u. 65-67.

A munkaterület kivitelező részére történő átadása megtörtént 2009. szeptember 29-én, ezzel az építkezés megkezdődött. A kitűzést követően a vállalkozó felvonulása és az építési munkák megkezdésének időpontja: 2009. október 6.

A munkák részletes ütemezését minden érintett részére a kivitelező küldi meg.

 

Tervek

„A Budajenő Táncsics, Füzes, Bokréta, Vadvirág és Magtár utcáinak fejlesztése - szilárd burkolattal való kiépítése és felszíni csapadékvíz elvezetésének megvalósítása” projekt tervei

1. Füzes, Bokréta, Vadvirág utcák szilárd burkolatosításának terve
tervező: PLANING Tervező és Vállalkozó Kft.

2. Budajenő, Magtár utca burkolatépítési terve
tervező: PERIDON Tervező és Vállalkozó Kft.

3. Budajenő, Táncsics utca burkolatépítési terve
tervező: PERIDON Tervező és Vállalkozó Kft.

 

Utcafejlesztés - záró rendezvény
2010 január 22., péntek 18:35

Budajenő Községi Önkormányzat szervezésében 2010. február 6-án 12 órai kezdettel kerül sor a Budajenő Táncsics, Füzes, Bokréta, Vadvirág és Magtár utcáinak fejlesztése projekt záró rendezvényére, ami párhuzamosan a Falu Disznótora rendezvénnyel a Művelődési Házban kerül megrendezésre.